27 Temmuz 2013 Cumartesi

Veer Zaara filmi hakkında bilinmeyen bilgiler.

By
*Filmdeki Saamiya Siddiqui karakteri Rakistanlı aktivist ve insan hakları avukatı Asma Jehangir baz alınarak yazıldı.


*”Lodi” şarkısını söyleyen şarkıcıyı Yash Chopra’ya Amitabh Bachchan önermiş.

*Yash Chopra pek çok müzik direktörünü dolaşmış ama içine sinecek tarzda birini bulamamış. Daha eski tarzda, Batılı etkilerden uzak, güçlü meoodilere sahip akustik enstrüman ağırlıklı bir şeyler arıyormuş. Yash Raj Film’in CEO’su olan ve de Madan Mohan’ın oğlu olan Sanjeev Kohli ona babasının düzenlemelerini önermiş. Yüzlerce beste arasından 11’inin seçimini ise Aditya Chopra yapmış.

*Filmin adının Silsila filminin şarkılarından esinlenerek “Yeh Kahaan Aa Gaye Hum” olması planlanıyormuş ama ynetmen filmin destansı havasına daha uygun olur diyerekten “Veer-Zaara” olmasına karar vermiş.

*Filmde gösterilmesine rağmen aslında Amritsar(Hindistan) ve Lahore(Pakistan) arası otobüs seferleri yokmuş. Filmin yayınlanmasıyla birlikte sınırın her iki tarafından da otobüs konması talebi gelmiş ve kabul edilmiş.

*Rani Mukerji’nin rolü için aslında Aishwarya Rai düşünülmüş ama olmamış.

*Her ne kadar aynı sahneleri paylaşamasalar da Anupam Kher(Davada karşı taraf avukatını canlandırmıştı) eşi Kirron Kher(Zaara’nın annesini oynamıştı) ile aynı filmde rol almış oldu.

*Filmin DVD’sinde bonus bilgilerinde dendiğine göre film Hrithik Roshan’ın en sevdiği filmmiş.

*Veer’in hapishane numarası olan 786, Ebced hesabına göre “Bismillahirrahmanirrahim”in sayısı karşılığı. Bu yüzden filmde ona “Allah’ın sevgili kulu” diyorlardı.

*Shahrukh Khan’ın filmdeki tüm kıyafetlerini Karan Johar tasarlamış. *Tüm hapishane sahneleri bir günde çekilmiş. Shahrukh Khan daha yaşlı görünebilmek için peruk takmış.

*Yönetmenin Preity Zinta’yı seçme sebebi onun sürekli erkeksi ve Batılılaştırılmış bir kararkter olarak gösterilmesiymiş. Yönetmen onun tam da bunların zıddı bir karaktere de kolayca bürünebileceğini göstermek istemiş.

*Filmde Veer’in annesini oynayan kararkter Hema Malini’nin Veer’i Veeru olarak çağırması eşi Dharmendra ile oynadığı bir filmde eşinin karakterinin adının “Veeru” oluşuna yapılan bir gönderme.

*Film (2007 itibariyle) Shahruk Khan ve Preity Zinta’nın oynadığı 5. film; fakat mutlu sona ulaşabildikleri tek film.

.

0 yorum:

Yorum Gönder

www.bollywoodhaberleri.com